Młodziutka jałóweczka z ciałem... starej krowy
Czy wiesz, że krowa do osiągnięcia dorosłego wzrostu potrzebuje prawidłowo, zgodnie z naturą, 4-5 lat? Niestety w dzisiejszych czasach taki wiek dorosłej jałóweczki to rzadkość. Dziś krowy żyją tylko niecałe 16 miesięcy, osiągając przy tym oczywiście gabaryty 4-5 letniego zwierzęcia!
Jak to się zatem dzieje, że tak szybko rosną?
Codzienna dieta krowy nie zawiera już świeżej trawy i sianka, lecz przede wszystkim modyfikowanąprzetworzoną} genetycznie paszę, którą przyspiesza jej wzrost. Znajduje się tam solidna porcja hormonów, dzięki której będzie szybko rosła.
Co jeszcze dostaje krowa do jedzenia?
Według potwierdzeń w części hodowli do paszy z hormonami dodawane są.. przetworzone kurze odchody, pozyskiwane z kurzych ferm! W takich odchodach kryje się wiele groźnych bakterii, wirusów i pasożytów, które powodują zakażenie ciała. Żeby krówka nie chorowała po spożyciu takiej mieszanki i zbyt wcześnie nie umarła, dodaje się jej codziennie porcję antybiotyków, które mają ją podtrzymać przy jakże krótkim i niegodnym życiu.
Krowy jedzą zatem paszę nafaszerowaną hormonami, antybiotykami i kurzymi odchodami z robactwem. Zwierze bardzo źle znosi takie odżywianie, ponieważ nie potrafi tego strawić i cierpi na wiele dolegliwości trawiennych.
Dodajmy do tego jeszcze, że krowy nie pasą się już na zielonych łąkach, tylko są całe życie trzymane w zamkniętych hodowlach. Wypuszczenie ich na zewnątrz mogłoby się dla nich skończyć poważnymi zakażeniami, gdyż nie mają one odporności.
Humanitarna śmierć? Raczej nie.. A przez to gorsze mięso
Zwierzęta hodowlane często są zabijane w okrutnych warunkach. Wówczas przed śmiercią zwierzę odczuwa ogromne przerażenie, jego organizm wypuszcza duże ilości adrenaliny i w rezultacie wszystkie toksyny, zawarte w organizmie, trafiają do mięśni, które tam zostają i które następnie my spożywamy.
Jaki wpływ ma to dla człowieka?
Mięso od współczesnej krowy może powodować bardzo wiele problemów z układem pokarmowym u ludzi, takich jak zgaga, wrzody, biegunki, zaparcia. Obciążane są również nerki i wątroba, które ciężko pracują, aby oczyścić organizm ze szkodliwych substancji, powstałych po spożyciu toksycznego mięsa. Hormony zawarte w mięśniach nie są obojętne dla ludzkiego układu hormonalnego. Obserwuje się nieprzeciętny wzrost u dzieci dużo mleka i spożywających duże ilości produktów mlecznych. Przypuszcza się także, że może to wpływać na problemy z gruczołami takimi jak tarczyca.
Jesteś tym, co jesz!!!
Tak mówi stare przysłowie i jest w tym dużo mądrości. Współczesne jedzenie, w tym, mięso wołowe, jest wręcz szkodliwe i mało wartościowe. Organizm ludzki nie ma budulca, aby wytworzyć prawidłową odporność. Proszę zauważyć, ile mamy współcześnie alergii, których nie było tyle jeszcze kilkanaście lat temu. Testy alergiczne często pokazują alergie na mleko i mięso wołowe.